De kenmerken van het Interventie Programma op een rij:

De belangrijkste eigenschappen en kenmerken van het door de overheid gesubsidieerde programma zijn:

Een nieuwe leefstijl!

Geen crashdieet met het daarbij behorende jo-jo effect. Om gezonder te kunnen gaan leven is een gedragverandering nodig. Wij helpen u op weg met het aanleren van een nieuw voedings- en beweegpatroon.

NL ACTIEF Preventiecentrum

We zijn 1 van de 140 NL ACTIEF Preventiecentra in Nederland en worden jaarlijks door Fit!vak getoetst. Alleen na goedkeuring door een onafhankelijke organisatie (LERF) behouden wij het predikaat Fit!vak Interventiecentrum. Onze beweegdeskundigen Overgewicht en (pre)diabetus, personal trainers, leefstijl coach en diëtiste hebben een afgeronde vakdiploma en jarenlange ervaring. Ze worden voortdurend bijgeschoold. Verder werken wij met een klachtenprocedure en privacy reglement.

Kennisoverdracht

Het programma biedt u de handvaten en kennis om gedurende een half jaar een duurzame leefstijl- en gedragsverandering aan te leren. Met als doel deze voor de rest van uw leven in uw systeem te 'verankeren'. Na het traject bent u in staat om zelfstandig de resultaten vast te houden en de ingezette weg voort te zetten.

Alles onder 1 dak

Ons programma biedt een totaal oplossing, Alle 3 pijlers Voeding - Bewegen - Leefstijl bevinden zich onder 1 dak. Intensieve samenwerking, korte lijntjes en snel kunnen schakelen zijn absolute pluspunten t.o.v. andere aanbieders die vaak alleen de combinatie Voeding - Sporten aanbieden.

Professionele begeleiding

Gedurende het traject van 24 weken, wordt u intensief en persoonlijk begeleid door een personal trainer, voedingsdeskundige én Leefstijl coach. Vierwekeliijks zijn er contact- en meetmomenten. Het programma wordt volledig afgestemd op uw individuele situatie, eventueel in samenspraak met uw huisarts of specialist.

Weet wat u eet

Gezond eten, géén streng dieet, poeders of pillen, maar terug naar een gezonde basisvoeding. U gaat bewust eten, krijgt meer kennis van (gezondere) voeding en inzicht in uw voedingspatroon.

Doelgericht bewegen

U gaat gefaseerd voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Tijdens het beweegprogramma word er gewerkt aan het voldoen aan deze norm. Dit houdt in dat volwassenen minimaal 5 dagen per week 30 minuten matig intensief gaan bewegen, volwassenen met overgewicht zelfs dagelijks 60 minuten. U gaat zowel zelfstandig als met een Personal Trainer aan de slag.

Feel good!

Door het verbeteren van uw gezondheid en het afslanken gaat u beter in uw vel zitten. Een bijkomend voordeel van een gezonde Leefstijl!

Vitaliteit

Meer energie en een vitalere uitstraling. U kunt dagelijkse activiteiten beter volhouden en spelen met (klein) kinderen gaat vele malen gemakkelijker. Wedden dat uw familieleden en kennissen dit zullen beamen!